Spis mere sund mad

Har du nogensinde ønsket, at du kunne være så begejstret for en skarp salat, som du er for et stykke chokoladekage?

 

Mange mennesker spiser ikke den anbefalede daglige mængde frugt og grøntsager, fordi de erstatter kulhydrater og hurtige måltider med dem. Hvis du er en af ​​dem, skal du følge disse strategier for at spise sundere og føle dig bedre.

 

Giv dig tid til at udvikle nye vaner.

Hvis du forsøger at indtage en masse nye fødevarer på én gang, vil du sandsynligvis stagnere og til sidst holde op. Det er afgørende, at du ikke foretager drastiske ændringer på kort tid.

 

For de fleste af os er vores fødevarerelaterede vaner underbevidste, og det er nødvendigt med forsæt at ændre vores spiseadfærd. Den mængde viljestyrke, vi kan udnytte til enhver tid, er dog begrænset.

 

Derfor, hvis du ønsker at lære at forbruge en række fødevarer, skal du begynde med en og gradvist gå til den næste.

 

Brug det med noget, du nyder.

Som Mary Poppins siger: “En skefuld sukker hjælper medicinen med at gå ned”, og selvom det naturligvis er en dårlig idé at spise en skefuld sukker, kan det være netop denne mentalitet, du skulle have.

 

Da det kan være en udfordring at ændre dine vaner, kan det være nødvendigt at bruge længere tid på det. Det kan således hjælpe, hvis du kombinerer fødevarer, som du stadig har en stenet forbindelse med, med noget, du nyder at spise.

 

Bestil den bedste omgang smørrebrød i Herlev, og par den om muligt med nogle rosenkål. Dette hjælper dig med at udvikle et positivt forhold til rosenkål, da du vil identificere dem med noget, du nyder i fremtiden.

 

Få bedre smagsløg

Det kan føles underligt og grænseoverskridende at forbruge noget, du ved, du ikke kan lide. Dette er dog nøglen til at erstatte usund opførsel med nye, sunde.

 

Jo flere gange du spiser en mad, jo lykkeligere bliver du som et resultat af den. Som et resultat er det klogt at fortsætte med at forsøge at indtage en bestemt skål. Et anstændigt udgangspunkt er at placere en lille mængde på kanten af ​​fadet og gradvist øge mængden efterhånden som du vænner dig til smagen.

 

Derudover er det muligt, at ved at forberede råmaterialet forskelligt, har du lettere ved at indtage det. Som et resultat skal du overveje at stege eller dampe broccoli inden brug.

Et nyt perspektiv på grøntsager

Enhver, der voksede op med at spise for kogte og grødet rosenkål og blomkål, vil have en ambivalent holdning til disse grøntsager.

 

Madens smag bestemmes ofte af ens forventninger og tidligere erfaringer med de samme ingredienser. Som børn har vi ofte holdninger til mad, som vi aldrig formår at ændre som voksne. Forsøg derfor at ændre dit forhold til og opfattelse af de ting, du ikke kan lide, ved at placere dem i en ny sammenhæng og muligvis forberede dem i en ny metode.