Pynt dit hjem med en smuk violinfigen 

Hvad er en violinfigen?

Violinfigen er en plante, som på latin hedder Ficus Lyrata. Violinfigen-planten er en af de populære planter, som man oftest ser i moderne boliger, på de social medier og magasiner. Bogstavelig talt er den uundgåelig at bemærke, i de scener, hvor det hele er sat op.

Violinfigen er en plante, som elsker lys. Derfor bør den stå i et rum, hvor der er meget lys tilgængeligt, men ikke i direkte sol. Den skal vandes én gang om ugen, cirka 2-3 liter. Jorden bør helst altid være lettere fugtig, for at opretholde optimal forhold. Den bør gødes én gang om måneden, i sommerhalvåret.

Den vokser rigtig langsomt, og derfor undgår man ved køb af denne plante, at den pludselig fylder hele rummet. Den er rimelig sart, både over for direkte varme, men også for kulde og vind.

Hvordan ser den ud?

Udseendet på violinfigen-planten er også en af årsagerne til, at den er så populær, som den er. Den har et træ-look, langsom vækst, og den er altid flot grøn, som passer ind i enhver bolig indretning.

Den er opkaldt violinfigen, efter dens blade, Bladene er nemlig store og violinformede, og så er de altid i en flot, grøn farve. Stammen er tynd og træ-agtig. I vild natur og i det rette klima, kan planten blive 12 meter høj. Men typisk bliver de kun 3 meter i vores stuer indendørs.

Man bør være opmærksom på, at denne plante ikke bør være frit tilgængelig, hvis man har små børn eller husdyr, som spiser planter. Grunden til det, er at planten har en hvid gift i sig, som er giftige og kan give eksem.

Hvor kan man købe sådan et træ?

Grundet en stigende interesse for planten de seneste år, så har flere planteskoler og have- og plante-butikker online, fået fingrene i planten. Derfor kan den faktisk købe mange forskellige steder, både fysiske butikker og online.

Det kan altid anbefales, at man køber sine planter fra en butik, som har styr på planter og træer. På den måde, sikre du, at du får en plante, som har fået de bedste vækstforhold. Du kan trygt handle hos Supergrønt.dk, hvor du kan købe mange forskellige slags inden- som udendørs planter. Hos Supergrønt plantecenter finder du et stort udvalg af smukke violin figentræer. Du finder violinfigen i forskellige højder til lave priser. Dertil står der udførligt, hvordan du bedst muligt passer og plejer planten ved overtagelse.

Hvorfor er det godt med grønne planter indendørs?

Hvorfor er det egentlig så populært med planter indenfor? En af grundene til, at planter er populære som aldrig før, er fordi det skaber gode rammer for et rum, at der er noget grønt for øjnene. Dertil har det også en helbredsmæssig årsag, da planter udgiver ilt til rummet. Hvis man har et rum med dårlig ventilation og mangel på udluftning, så er planter et godt alternativ. Det kan mindske hovedpine og utilpashed hos både voksne og børn. Sidst, men ikke mindst, så er planter flotte, uanset farve of størrelse.