Hvad er en ægte italiensk pizza?

Langt de fleste mennesker elsker pizza og har hver sin favorit. Pizza fås på mange forskellige måder og med mange forskellige ingredienser. Nogen elsker fx en Hawaii-pizza med ananas, mens andre hellere vil have en meat-lover, som har masser af kød. Vi har gjort det nemt og overskueligt at finde pizza i København her.

Pizzaen er en af de retter som er blevet utrolig internationale og som bliver lavet i langt størstedelen af verden. Hvert land har sat sit eget præg på, hvordan de synes en pizza skal være, og tilpasset den efter kulturen. Der er de klassiske pizzaer som går igen verden over, som fx meat-lover, Margherita, salami, osv.
I nogle lande har de et unikt udvalg af råvarer, som gør det muligt for dem at lave en slags pizza med topping, som man ikke kan finde andre steder.

Men hvordan vil italienere helst have deres pizza? Pizzaen stammer fra Italien og må derfor være dem, der ved mest om, hvordan en rigtig italiensk pizza skal være. 

Sprød bund og uden meget fyld

Italienere forbinder pizza som værende en simpel og nem ret. En god tomatsauce på en tynd sprød bund og med friske råvarer som topping. En klassiker må siges at være en pizza Margherita, som består af tomatsauce og reven ost. Simpelt og lækkert, hvis det er lavet korrekt. Mottoet med pizza i Italien dengang de opfandt det lød ’Jo enklere jo bedre’, og det lever de også efter i dag. Det er dog blevet muligt at få det man vil betegne som en ægte italiensk pizza, flere steder i verden. 

Pizza i Danmark

I Danmark er vi så heldige, at det er nemt at købe mad fra andre kulturer og lande. Danske kokke bliver oplært i at lave mad fra hele verden, og det smitter af på kvaliteten af udbydere af danske pizzarier. Folk bliver mere kvalitetsbevidste og stiller større krav til maden, vi køber.

Danske pizzarier har noget til enhver smag og tilbyder forskellige slags pizzaer. Det er alt fra ægte italiensk pizza til indbagt pizza, deep-pan pizza eller en pizza med masser af fyld. Der er altså noget til en hver smag, og mulighederne er mange.