Gurkemeje, til lækker mad og et langt liv

Gurkemeje har en meget karakteristisk gul farve, som ofte bruges til at få måltider til at fremstå nydelige. Men den lille slagkraftige rod kan meget mere end at farve f.eks. ris gule. Den har været brugt i asiatisk medicin i århundreder, og nu har vi også fået øjnene op for den herhjemme.

 

Hvad er gurkemeje?

Udover at være en væsentlig bestanddel i indiske karryretter, er der altså meget at berette om gurkemeje. Overordnet set er gurkemeje en lille urt, der tilhører ingefærfamilien. På engelsk hedder gurkemeje tumeric, men uanset hvilket sprog du behersker, er det curcumin, der er det helbredsmæssigt interessante aktive stof i urten.

 

Hvad er gurkemeje godt for?

Typisk har det været indenfor naturmedicin, at gurkemeje har været kendt – men i de senere år har der også været interesse for urten inden for den moderne medicinske forskning. Huden kan også have godt af gurkemeje, grundet stoffets antibakterielle egenskaber. Af samme grund kan gurkemeje også hjælpe med at styrke immunforsvaret.

 

Gurkemeje som kosttilskud

Det er muligt at købe gurkemeje som krydderi i supermarkedet, så hvorfor skulle det være nødvendigt at købe som regulært kosttilskud? Mens det naturligvis er godt at bruge gurkemeje i madlavning, er udfordringen, at stoffet nedbrydes meget hurtigt i kroppen. Hvis du ønsker at nyde godt af gurkemejes mange egenskaber, kan et dagligt kosttilskud derfor være en overvejelse værd. Der findes mange forskellige kosttilskudsmærker, og det kan være svært at gennemskue hvad forskellen er. Men hvis du går op i hvad du kommer i munden, så er (Terranova helt sikkert et alternativ til dig.

 

Terranovas Tumeric 350 mg indeholder 50 kapsler med 350 milligram gurkemeje i hver. Desuden er Terranovas kosttilskud helt fri for bindemidler, tilsætningsstoffer, fyldstoffer, sødemiddel og konserveringsmidler. Derudover er det produceret uden animalske råvarer.