Glæd kokken i familien med et personligt forklæde

Julen er på trapperne, og så er det vigtigt at finde den helt rigtige julegave til alle. Med et personligt forklæde kan du vise, at du sætter pris på alle de lækre retter, som kokken i familien laver. Et personligt forklæde er unikt, og derfor er den god som en personlig gave – hvis man altså ved, hvad der skal trykkes på den. Man kan få trykket forklædet hos professionelle trykkere, eller man kan være modig og selv kaste sig ud i at dekorere et simpelt forklæde.

Sæt dit eget personlige præg på gaven

Når man skal give en gave, så er det vigtigt at gøre det personligt. Et forklæde med tryk vil netop være personligt, for du skal selv ind og designe trykket til forklædet med de ting, som du synes, der skal være derpå. Om det er ting, som modtageren elsker, eller om det skal være billeder af familien eller børnene – det er helt op til dig at finde ud af. Det kan også være en sjov gave med skøre eller sjove ting på trykket, som modtageren altid vil kunne grine af, når forklædet tages i brug. Ved mange trykkere kan man også finde en lang række andre ting, der kan trykkes, så man kan også finde trøjer, kopper og alt muligt andet, der kan få et helt personligt præg.

Nyttig i køkkenet

Det er måske ikke alle, der tænker over det, men et forklæde er et nyttigt redskab, når man står og laver mad. På den måde sikrer man sit eget tøj mod madfedt eller mel eller andet, så man ikke er nødt til at skulle skifte tøj, hvis der for eksempel er gæster på besøg. Der kan altid ske sådan nogle uheld, også med eksempelvis måltidskasser. Nogle pletter kan være besværlige at få af tøjet, og et forklæde er netop beregnet til at tage alle de pletter, så man ikke behøver bekymre sig om en besværlig vask af yndlingstrøjen. Derfør bør et forklæde også være et redskab, der kan findet i etvert hjem – selv det billigste forklæde kan redde dig fra besværlige pletter.

Professionelt tryk vs hjemmelavet tryk

Der er stor forskel på professionelt tryk og hjemmelavet tryk. Professionelle tryk har maskiner, der gør det muligt at trykke selv de mest komplicerede motiver meget præcist – selv billeder, for eksempel. På den måde er man sikret et skarpt resultat med et tryk, der beregnet til at kunne blive vasket mange gange, så det stadig ser skarpt ud længe efter.
Hjemmelavet tryk kan derimod være en billigere løsning, men det kræver ofte lidt eksperimentering og det rette udstyr for at opnå et godt resultat. Typisk vil trykket også vare i kortere tid, fordi vandfast trykfarver kan være dyre at købe, og hvis man kun trykker til et enkelt forklæde, kan det også hurtigt blive et spild af penge. Men det er også en god måde at sætte sit helt eget personlige præg – og det kan også være et sjovt projekt for børnene at være med i.

Ønsker du at glæde kokken i familien, så overvej at give dem et personligt forklæde. Et godt designet forklæde vil få kokken til at smile, hver gang de skal i køkkenet.