Spis dig glad på bakken

Bakken, også kendt som Dyrehavsbakken, er en af Danmarks mest ikoniske og elskede forlystelsesparker. Beliggende i Klampenborg nord for København, har Bakken været et foretrukket udflugtsmål for familier i over 400 år. Med sin rige historie, smukke omgivelser og mangfoldige tilbud er Bakken en perfekt destination for en dag fyldt med glæde og oplevelser. Her er nogle af de bedste grunde til at tage familien med til Bakken og nyde en dag fyldt med fornøjelser og lækker mad.

Historie og tradition

Bakken åbnede sine døre helt tilbage i 1583, hvilket gør den til verdens ældste forlystelsespark. Denne lange historie har givet Bakken en unik charme og atmosfære, som man ikke finder andre steder. De gamle træboder, klassiske karusseller og historiske forlystelser som den ikoniske Rutschebane fra 1932 giver besøget et nostalgisk præg, der appellerer til både børn og voksne. At besøge Bakken er som at træde ind i en anden tid, hvor man kan opleve både fortidens og nutidens glæder.

Forlystelser for alle aldre

En af Bakkens største styrker er dens brede udvalg af forlystelser, der appellerer til alle aldre. For de mindste er der blide karruseller, børnetog og sjove legepladser. Teenagere og voksne kan kaste sig ud i vilde rutsjebaner, adrenalinfyldte karruseller og udfordrende spil. Der er også masser af fællesaktiviteter, hvor hele familien kan konkurrere mod hinanden, som for eksempel skydetelte og boldkast. Uanset om man er til det rolige eller det vilde, kan man finde noget, der passer til ens smag på Bakken.

Naturskønne omgivelser

Bakken ligger midt i den smukke Dyrehaven, som er en stor skovpark med fritgående hjorte og naturskønne stier. Denne unikke beliggenhed gør, at man kan kombinere en dag med forlystelser med afslappende gåture i naturen. Det er muligt at tage en picnic med og nyde den i en af de mange grønne områder, eller man kan leje en hestevogn og opleve Dyrehaven på en anderledes måde. Den smukke natur bidrager til en afslappet og hyggelig atmosfære, som gør besøget ekstra mindeværdigt.

Kulinariske oplevelser

En dag på Bakken er ikke komplet uden at smage på de mange kulinariske tilbud, som parken byder på. Vælg dit foretrukne spisested på bakken. Der er et bredt udvalg af spisesteder, der tilbyder noget for enhver smag. Fra klassisk dansk mad som flæskestegssandwich og pølser til internationale retter som pizza og sushi – mulighederne er mange. Der er også flere steder, hvor man kan nyde en god kop kaffe, en isvaffel eller en traditionel dansk pandekage. For de voksne er der hyggelige boder og restauranter, hvor man kan nyde et glas vin eller en kold øl.

Underholdning og shows

Bakken byder ikke kun på forlystelser og mad, men også på et væld af underholdning. I løbet af sæsonen kan man opleve koncerter, teaterforestillinger og shows for både børn og voksne. Bakkens Pjerrot er en fast del af parken og underholder de mindste med sine tryllekunstner og sjove indslag. Derudover er der ofte levende musik og events, der bidrager til den festlige stemning. Det er altid en god idé at tjekke Bakkens kalender for at se, hvilke events der finder sted under ens besøg.